Aranjarea tacamurilor dupa masa

May 30th, 2010

Cum se aranjeaza tacamurile dupa ce am mancat?

Fie ca va afalati la dumneavoastra acasa, la restaurant ori in vizita, mancati singuri sau insotit, urmatoarele instructiuni ale aranjarii tacamurilor dupa masa sunt valabile.

Dupa supa tacamurile se aranjeaza astfel: lingura se lasa in farfurie, in partea dreapta, paralel cu dumneavoastra. In Codul Bunelor Maniere se considera ca nu este politicos sa ceri o a doua portie la supa, deci aceasta aranjare este singura.

Dupa felul principal aranjarea tacamurilor se executa in felul urmator: furculita si cutitul se pozitioneaza in farfurie, in partea dreapta, paralele cu dumneavostra, implicit paralele intre ele, distanta dintre furculita si cutit fiind de aproximativ 2 cm. Aceasta aranjare este valabila in cazul in care ati terminat de mancat si nu mai doriti nici o portie suplimentara si nici nu veti continua sa mancati in caz ca a mai ramas ceva in farfurie.

In cazul in care vreti sa faceti o pauza in timp ce consumati felul principal, atunci furculita va sta in partea stanga a farfuriei, paralel cu dumneavoastra, cu dintii sprijiniti de marginea farfuriei, coada fiind pozitionata pe masa. Idem aranjarea cutitului, cu singura observatie ca acesta va sta in partea dreapta a dumneavoastra.

In cazul in care doriti o portie suplimentara, atunci veti aranja tacamurile astfel: furculita in partea stanga, cutitul in dreapta, ambele in farfurie, in forma de x.

Dupa ce ati terminat de mancat desertul lasati lingurita in farfurie, ca la supa. In cazul in care ati servit desertul folosind furculita si cutitul, atunci principiul este acelasi ca la felul principal

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Te-ar putea interesa:

Leave a Reply