Cum se joaca Yams (II)

March 28th, 2010

Reguli tabel joc Yams

Am preferat sa va scriu regulile in tabelul de mai jos, pentru a putea face mai usor corelatia cu tabelul de yams. Tabelul si regulile generale le gasiti aici. Succes!


Reguli tabel Yams

Reguli tabel Yams

Reguli si sfaturi complementare joc Yams

Avand in vedere ca ai la dispozitie noua coloane, la inceputul jocului completarea punctajului in tabel este lejera, insa, pe masura ce casutele se umplu, vei ajunge in situatii in care, de exemplu, vei avea absolut nevoie de un careu. Daca nu reusesti sa-l faci, atunci treci mai departe, barand pur si simplu casuta. Se considera 0 puncte.

Este de recomandat sa incepi jocul completand coloanele de sus in jos si de jos in sus, iar pe cele aleatorii sa le lasi pentru la sfarsit.

Cel mai greu la acest joc este sa iti iasa un yams, adica cinci zaruri cu acelasi numar. Cand completezi coloanele de jos in sus este foarte simpla completarea sumei generale, dar pentru yams este recomandat ca, daca nu iti vine in timp util un yams, sa barezi casa si sa treci mai departe.

De asemenea, pentru un incepator, este de recomandat ca primele jocuri sa le faca utilizand doar primele trei coloane (aleatoriu, de sus in jos si de jos in sus), daca se avanta din prima la tabelul pe care l-am pus eu la dispozitie, risca sa petreaca trei ore pentru un singur joc. In mod normal, un joc Yams in doi, utilizand intreg tabelul propus, tine o ora.

De obicei, Yams se joaca utilizand zaruri mai mari decat cele obisnuite, pe care le gasesti prin chioscuri. De asemenea, este nevoie de un covoras special pentru jocurile cu zaruri. Este foarte dezagreabil sa arunci cele cinci zaruri direct pe masa. Dar cum, prin Romania, nu am avut fericirea de a gasi un magazin serios, specializat in jocuri de societate, poti inlocui covorasul cu unul pentru poker, pe care il poti procura mai usor, sau cu o fata de masa mai groasa.

Pentru un plus de picanterie, daca pot sa o numesc asa, popular, Yams mai apare sub forma de Iams, cu toate ca nu am gasit nicaieri niciun indiciu cum ca aceasta denumire ar fi corecta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)
Cum se joaca Yams (II), 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Te-ar putea interesa:

11 Responses to “Cum se joaca Yams (II)”

 1. andreea says:

  mersi pt tabel si reguli, de mult vroiam sa invat yams

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Miron says:

  Ce bine ca s-a gandit cineva sa explice regulile.
  Yamsul e cam dificil din punctul meu de vedere dar sper sa reusesc sa il invat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Citesc maculatura says:

  Si pana la urma care este denumirea corecta pentru acest joc ?
  Yams, iams sau Yamz ? Vad ca romanii folosesc mai multe denumiri pentru joc si nu cred ca sunt toate corecte.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. admin says:

  Multe natii folosesc multe denumiri; ar fi si iams o varianta neoficiala autohtona, Yamz n-are nicio logica etimologica, Yams, denumirea spre care inclin, ramane, in lume, de cea mai mare circulatie. In concluzie, recomand Yams.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. TheDane says:

  Eu am jucat yams in Franta prima data si e foarte relaxant. La inceput e cam greu, nu de alta dar dureaza mult si devine plictisitor, insa dupa ce te obisnuiesti cu calculele si punctajele e fain. Lucram de dimineata pana seara si in fiecare noapte jucam cate o partida de yams. E numai bun ca sa te scoata din priza.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 6. laura says:

  stie cineva unde se gasesc zaruri pentru yams?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 7. vivi says:

  haha, te-ai chinuit ceva sa faci tabelul, dar ti-a iesit fain tare, imi place mult varianta asta

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 8. rodica says:

  nu am inteles se comleteaza doua coloane ,cub zarurile se da o sinura data sau de doua ori pastranduse nr care vrei

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 9. Sensadual says:

  Salut,

  Yams are multe variante. Cea mai buna este :
  1,2,3,4,5,6 (total>60 mai primesti 30 puncte bonus) pare, impare, duble, 3 bucati (+10 puncte bonus), quinta (20 bonus), full (20 bonus), kare (4bucati +20 bonus), mari, mici (micile minim mari-1) yams (+50 puncte bonus)

  3 coloane : 1 coborare, 1 urcare, 1 fara ordine

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 10. liverpool says:

  am incercat mai multe variante si am tot perfectionat, pana am ajuns la o varianta care nu si-a aratat nicio slabiciune dupa zeci de jocuri. Joc cu 6 coloane: sus-jos, jos-sus, de la mijloc spre capete, doua de libere si una de servite. E fantastic ca poti sa-ti faci o strategie si sa-ti cantaresti mult mai bine optiunile cand e vorba sa treci un zar in tabel… cu multa grija sa nu ramai inchis undeva… si sa iei (daca se poate) toate bonusurile.

  Interesant e ca am discutat de curand cu cineva care juca “la greu” pe vremea lui Ceasca si ajunsese la un sistem aproximativ la fel, cu 7 coloane… e un joc frumos si sunt sigur ca sunt mai multe variante de tabel care merita incercate.

  Eu prefer sa joc in partea de jos cu Full, qm, QM, careu, yams, minime (sub 15) si maxime (peste 20). Daca vrea cineva mai multe detalii…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 11. labadi says:

  Am invatat yamsul pe 21 coloane(sus,jos,yams,57,dublu yams,sus-jos,de la mijloc in sus-jos,sapte libere,dublu,triplu,kareu,f1,f2,50,yams)tare de tot!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply